Suntem reprezentantul in Romania al producatorului de mobilier de copii TIMOORE Polonia.

TIMOORE INSIDE –  scurta prezentare a etapelor prin care trece o colectie

 De la idee la un prototip complet funcțional!

Studiu de caz: realizarea colecției SIMPLE

1. CONCEPTIE & DESIGN

  • Principiile de proiectare – această etapă de lucru este cea mai importantă. Trebuie să analizăm principalele probleme legate de proiect. Mai mult, există principii stabilite (tehnologice, economice, de marketing etc.), de care proiectantul trebuie sa tina cont atunci când desenează anumite elemente ale colecției.
  • Începerea proiectării – acum, este timpul pentru desene. Cel mai des totul începe cu o foaie de hârtie și un creion. Sunt produse multe schite din care alegem cele care corespund cel mai bine principiilor proiectului. Apoi, lucrăm la detaliile schitelor alese. În imaginile de mai jos există schite detaliate ale unui scaun mic și ale masutei PLAY (la acea vreme nu avea nici un nume sigur).

• După aceea, trecem la o etapă de realizare a mobilierului digital. După elaborarea anumitor elemente, vom digitaliza proiectul. Mobilierul este modelat în programul 3D, unde se adaugă o modificare inițială a dimensiunilor și proporțiilor. Programele 3D pentru modelare și vizualizare ne permit să evităm anumite probleme tehnologice pe care le putem întâlni în stadiul de modelare a produselor reale. Mai jos puteți găsi câteva imagini afișate, așa-numitele „afișare pe ecran”, proiectarea unui scaun mic și a unei mese.

2. PROTOTIPURI

Această etapă începe cu producerea de modele de carton. Cu ajutorul unui șablon de carton, putem decide dacă proporțiile articolului sunt corecte. Mai jos puteți găsi câteva poze sugestive legate de această etapă de lucru.

3. PRODUCTIE

În cele din urmă, etapa de producere a obiectelor reale de mobilier din lemn masiv și MDF, unde elementul netratat este aproape gata de utilizare.